Blog

WordPress spam beskyttelse del 1

wordpress contact form 7

Er du træt af at modtage spam emails fra din WordPress hjemmesides kontaktformular? 

spam beskyttelseI denne uge sætter vi fokus på din kontaktformular og mere specifikt på, hvordan du undgår en masse irriterende spam emails. Din email indbakke er i forvejen svær nok at holde orden i, ikke sandt? Så hvem har brug for 30-40 ekstra spam mails om dagen…

Inspirationen til denne artikel var en henvendelse fra en kunde tidligere på ugen. Hun var pludselig blevet dynget til med spam via hendes kontaktformular på hendes hjemmeside. Hun modtog ca. 40 spam emails dagligt, og det var lige ved at drive hende til vanvid. Heldigvis er løsningen ret simpel. 

Før jeg viser dig, hvordan du kan beskytte din kontaktformular, så vil jeg starte med at besvare nogle af de andre spørgsmål, vi ofte får i forbindelse med dette emne. 

 

Hvad er en kontaktformular?

En kontaktformular er en nem måde hvorpå dine besøgende på din hjemmeside kan komme i kontakt med dig. I stedet for at kunden skal åbne sit emailprogram for at sende en besked, så kan du oprette en formular direkte på din hjemmeside, hvor besøgende kan indtaste deres besked og trykke send. Kontaktformularen er sat op til, at den automatisk sender dig en mail med beskeden fra kunden. 

En kontaktformular kan opsættes med en række prædefinerede spørgsmål og felter. Det kan være en helt simpel formular, hvor kunden indtaster sit navn, email og selve beskeden – eller man kan udvide sin kontaktformular med en række spørgsmål eller valgmuligheder. Det er også muligt at definere, hvilke felter som skal udfyldes og hvilke som er frivillige. 

Dette er et eksempel på en simpel kontaktformular.

 

Send en besked til HCORE

[contact-form-7 id=”7086″ title=”Kontaktformular”]

 

Contact Form 7 er det WordPress kontaktformular plugin, vi bruger på langt de fleste af de hjemmesider, vi designer. Contact Form 7 er et af de mest populære plugins til styring af din hjemmesides kontaktformular og er downloadet næsten 16 millioner gange af WordPress brugere verden over. Dette plugin er simpelt og fleksibelt og kan styles til at passe til dit hjemmesidedesign. Det er gratis, og du kan oprette lige så mange kontaktformularer, som du har lyst til. 

 

Hvem gider at taste alle disse spambeskeder ind? 

Dette er et spørgsmål, vi ofte får – og svaret er INGEN, men der er stadig nogle som gør det. Langt det meste spam bliver sendt af spamrobotter (software) som er sat til at søge nettet efter kontaktformularer. Når robotten finder en hjemmeside med en formular, så udfylder den automatisk alle felter med forudbestemt tekst og trykker send. Når først din kontaktformular er “blevet fundet”, så begynder det store “spam show”.

Selvom størstedelen af den spam der bliver sendt ud er genereret af robotter, så findes der også firmaer som betaler folk i 3. verdenslande for at sidde og taste beskeder ind i kontaktformularer og kommentarfelter. Denne slags spam er sværere at beskytte sig imod uanset hvilken af de 2 nedenstående løsninger, man vælger. 

 

Hvordan undgår jeg spam via min WordPress kontaktformular?

Jeg har valgt at fokusere på de to mest anvendte metoder i denne artikel. Begge løsninger er mulige at implementere på din WordPress hjemmeside uden den store tekniske indsigt. 

Captcha

En kendt teknik til at stoppe spambots er at indføre et CAPTCHA felt nederst i sin kontaktformular. Det er ikke sikkert, du kender Captcha felt ved navn, men du har helt sikkert prøvet at bruge det før. Et captcha felt er normalt en “opgave” som skal løses for at bekræfte, at den der udfylder felterne er et menneske. Det kan være slørede tal eller tekst, som skal indtastes. Det kan også være et lille regnestykke eller lignende. Grundlæggende handler det om at få bekræftet, om det er et menneske, som taster beskeden eller en robot – og et Captcha felt er svært for robotterne at læse. 

Der findes dog Captcha løsnings firmaer, som kan løse Captcha “gåderne” for ganske få penge. I lande som Indien er der mange meget lavtlønnede folk, som ikke laver andet hele dagen end at taste captchakoder ind. Derfor er captcha ikke vores foretrukne metode til spambeskyttelse. Captcha gåder er ofte en “pestilens” for dine besøgende på hjemmesiden, så du risikerer også at der er vigtige henvendelser du aldrig får fordi kunden opgiver at løse din Captcha. 

Really Simple Captcha er en udvidelse til Contact Form 7, som gør det muligt at indsætte Captcha felter i din kontaktformular.

Dette er et eksempel på en kontaktformular med Captcha felt.

 

Send en besked til HCORE

[contact-form-7 id=”7943″ title=”Kontaktformular_captcha”]

 

Honeypot

Wordpress spam beskyttelseDen anden løsning er den vi selv bruger og foretrækker er også den måde vi løste vores kundes problem på. Honeypot er et WordPress plugin, som udvider Contact Form 7 med muligheden for at lave et usynligt felt i din kontaktformular. Princippet er simpelt og bygger på, at langt de fleste spam robotter udfylder alle kontaktfelter uden hensyn til, om det er nødvendigt eller ej. 

Et honeypot felt i en kontaktformular er et usynligt felt, der er skjult for almindelige mennesker, men som robotterne godt kan se. Robotten “tror”, at feltet skal udfyldes, men i virkeligheden er indstillingerne sat til, at feltet skal være tomt, hvis det skal være muligt at sende en besked. 

Kort sagt. I stedet for at folk skal identificere sig selv som menneske, så gør vi det i stedet meget svært for robotterne at udfylde formularen korrekt. Hvis robotten ikke kan udfylde formularen korrekt, så kan den heller ikke få lov til at afsende beskeden, og dermed opnår vi det, vi gerne vil. Og som bonus så slipper vi for de irriterende Captcha felter, så besøgende på din side får nemmere ved at kontakte dig.

 

I næste uge er vi klar med del 2 om spambeskyttelse. Her sætter vi fokus på din hjemmesides kommentar og diskussionsfelter og hvordan du undgår ligegyldige spam beskeder i dine diskussioner. 

 

Har du brug for hjælp til at stoppe spam?
Med et HCORE support klippekort, så kan få hjælp til alle dine WordPress og designudfordringer. Du får professionel support til en favorabel pris og kan bruge ned til til 15 min ad gangen, så du får mest muligt ud af dine penge. 

En opgave som denne vil typisk kun dreje sig om et klip, hvis din kontaktformular allerede er sat op og er funktionel. (forudsætter at du bruger Contact Form 7 på din WordPress side)

Læs mere her

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Related Posts